La Mireia i l'Alberto es casen!!

Si si! heu sentit bé, ens casem de debó!!
Si si, habéis oído bien, nos casamos de verdad!
Així que ja podeu reservar la data: 21 de Maig del 2011
Así que ya podéis reservar la fecha: 21 de Mayo del 2011
Us esperem!!
Os esperamos!!

miércoles, 5 de enero de 2011

Pomes farcides de Carn... mmm!!

En el sopar de cap d'any hem fet menjars deliciosos, entre ells la recepta de les pomes farcides de carn, del receptari medieval.

Mireu quina pinta:



Tot i que sóc la cuinera, puc dir que estava boníssim! La dolçor de la poma amb la carn i la ceba caramelitzada i tot borratxet de vi vell i anís... oooh!!!

Dóna una mica de feina això de buidar les pomes, però també és divertit.

RECEPTA DE LES POMES FARCIDES DE CARN:

Ingredients per a 8 persones:
8 pomes grans i de la mateixa mida
1 ceba trinxada finament
1/2dl d'oli d'oliva
200gr de vedella o de porc (millor) picada
3 carquinyolis
2 o 3 cullerades soperes de molla de pa ratllat
1 ou
1 cullerada sopera de sucre fi
1/2 cullerada de canyella en pols
1 cullerada sopera de farina
2 copetes de licor d'anís
2 gots de vi vell
40gr de mantega fina

Preparació:
Cocció de 18 a 20 min.
Peleu finament les pomes. Traieu-ne els cors, sense foradar-les, i buideu-les curosament, deixant un gruix de 2 cm aproximadament. Guardeu-ne el "tap".



Feu un sofregit en una paella amb la meitat de l'oli i la ceba. Quan comencin a enrossir-se, afegiu-hi la carn. Un cop fregida, afegiu-hi la molla de pa (remeneu la mescla) i la polpa picada de les pomes. Barregeu-ho bé i treieu-ho del foc.
Afegiu-hi els carquinyolis picats, la meitat del vi, la canyella, el sucre i l'ou. Barregeu-ho bé i farciu-ne les pomes.
Col.loqueu-les en una plata apta per al forn i ruixeu-les amb un veire de vi vell i una copeta d'anís. Deixeu-les en remull un parell d'hores.

Traieu-les de la plata i poseu-les sobre un paper absorbent. Eixugueu-les curosament, empolvoreu-les amb farina.
A la amteixa paella, escalfeu l'oli sobrant i enrossiu-les lleugerament.

Torneu-les a posar a la plata i ruixeu-les amb l'anís i el vi sobrants. Poseu un tros de mantega damunt de cada poma i poseu la plata al forn de 18 a 20 minuts. Serviu-ho calent dins el mateix plat.

Bon profit!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario