En el sopar de cap d'any hem fet menjars deliciosos, entre ells la recepta de les pomes farcides de carn, del receptari medieval.
Mireu quina pinta:
Tot i que sóc la cuinera, puc dir que estava boníssim! La dolçor de la poma amb la carn i la ceba caramelitzada i tot borratxet de vi vell i anís... oooh!!!
Dóna una mica de feina això de buidar les pomes, però també és divertit.
RECEPTA DE LES POMES FARCIDES DE CARN:
Ingredients per a 8 persones:
8 pomes grans i de la mateixa mida
1 ceba trinxada finament
1/2dl d'oli d'oliva
200gr de vedella o de porc (millor) picada
3 carquinyolis
2 o 3 cullerades soperes de molla de pa ratllat
1 ou
1 cullerada sopera de sucre fi
1/2 cullerada de canyella en pols
1 cullerada sopera de farina
2 copetes de licor d'anís
2 gots de vi vell
40gr de mantega fina
Preparació:
Cocció de 18 a 20 min.
Peleu finament les pomes. Traieu-ne els cors, sense foradar-les, i buideu-les curosament, deixant un gruix de 2 cm aproximadament. Guardeu-ne el "tap".
Feu un sofregit en una paella amb la meitat de l'oli i la ceba. Quan comencin a enrossir-se, afegiu-hi la carn. Un cop fregida, afegiu-hi la molla de pa (remeneu la mescla) i la polpa picada de les pomes. Barregeu-ho bé i treieu-ho del foc.
Afegiu-hi els carquinyolis picats, la meitat del vi, la canyella, el sucre i l'ou. Barregeu-ho bé i farciu-ne les pomes.
Col.loqueu-les en una plata apta per al forn i ruixeu-les amb un veire de vi vell i una copeta d'anís. Deixeu-les en remull un parell d'hores.
Traieu-les de la plata i poseu-les sobre un paper absorbent. Eixugueu-les curosament, empolvoreu-les amb farina.
A la amteixa paella, escalfeu l'oli sobrant i enrossiu-les lleugerament.
Torneu-les a posar a la plata i ruixeu-les amb l'anís i el vi sobrants. Poseu un tros de mantega damunt de cada poma i poseu la plata al forn de 18 a 20 minuts. Serviu-ho calent dins el mateix plat.
Bon profit!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario